Εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης στα σχολεία προσαρμοσμένες στις έκτακτες συνθήκες

Η φετινή Ημέρα της Ευρώπης είναι διαφορετική, λόγω των ειδικών συνθηκών επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας COVID-19. Ενθαρρύνουμε συνεπώς εκπαιδευτικούς και μαθητές, να αναλάβουν πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της επετείου, προσαρμοσμένες στις έκτακτες συνθήκες τις οποίες βιώνουμε και την ειδική μέριμνα που πρέπει να λαμβάνουμε για την προστασία της δημόσιας υγείας.   Προτείνεται ιδίως η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας παρέχουν οι νέες τεχνολογίες.

Τα παραπάνω τονίζει το υπουργείο Παιδείας σε σημερινή εγκύκλιό του, με αφορμή την 9η Μαΐου, η ημέρα εορτασμού της ενωμένης Ευρώπης.

Ενδεικτικά, το υπουργείο Παιδείας προτείνει σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να επισκεφθούν τη «Γωνιά της Μάθησης» στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης https://europa.eu/learning- corner/home_el η οποία παρέχει εκτενές ενημερωτικό υλικό αλλά και δυνατότητες δικτύωσης με σχολεία σε άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ίδια κατεύθυνση το υπουργείο Παιδείας συνιστά την επίσκεψη στις ιστοσελίδες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *