Πώς να πετύχεις καλύτερους βαθμούς στο σχολείο;

Πολλοί από μας φρικάρουμε όταν βλέπουμε τον Γ.Μ.Ο. στους ελέγχους. Ναι, γνωρίζουμε πώς δεν είναι και η πιο ενδιαφέρουσα στιγμή της ζωής μας. Αλλά πρώτον, πώς θα πάτε σε πανεπιστήμια όπως Harvard, Stanford, Yale, κ.α. Και δεύτερον, αν θέλετε αύξηση στο χαρτζιλίκι που δίνουν οι γονείς σας, θα πρέπει να τους δείξετε ότι μπορείτε να τους ανταποδώσετε την ανταμοιβή τους από εσάς, δηλαδή τους ελέγχους.

1. Καλό πρόγραμμα από την αρχή της χρονιάς: Αυτό είναι ουσιαστικά το κλειδί για καλύτερους βαθμούς. Καλύτερη οργάνωση ισοδυναμεί με χρόνο για διάβασμα, που μετά μπορείς να έχεις ελεύθερο χρόνο για σένα. Παραδείγματος χάριν, να τοποθετήσεις την Δευτέρα αθλητικές δραστηριότητες, όπως ποδόσφαιρο, μπασκετάκι, βόλεϊ κλπ., ενώ την Τρίτη να τοποθετήσεις πνευματικές όπως ωδείο, φροντιστήριο, ξένες γλώσσες κ.α.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Θα πρέπει να οργανώσεις το πρόγραμμα ανάλογα με τις δικές σου ανάγκες και προτεραιότητες. Επίσης καλό είναι να μην υπερβαίνει 4 δραστηριότητες την εβδομάδα, διότι μετά θα βαρεθείτε πάρα πολύ.

2.Επένδυση στο διάβασμα: Θα ακουστώ σαν τους γονείς σας, αλλά 1-2 ώρες διάβασμα, δεν υφίσταται. Πρέπει να πάρεις σοβαρά το σχολείο. Κυριολεκτικά. Και Αρχαία να ναι, πρέπει να διαβάζεις σκληρά. Άμα με μισή ώρα λες ότι διάβασες, έ τότε πάρε 14.

3.Ποιοτική ύλη: Δεν θα σχολιάσω πολύ το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης. Απλά δεν μαθαίνεις. Και 1 μέρα να διαβάσεις, πάλι δεν θα καταλάβεις. Ο λόγος είναι διότι οι καθηγητές, δεν διδάσκουν καλά την ύλη απ’ όσο θα’ πρεπε. Είναι γεγονός αυτό στην Ελλάδα. Ευτυχώς, υπάρχουν και άλλες πηγές για να μάθεις. Υπάρχει το YouTube για βιντεο-μαθήματα, υπάρχουν βιβλία για περαιτέρω εξάσκηση (Σαββάλας κυρίως) και τόσα πολλά! Άμα ούτε με αυτά μπορείς, τότε θα πρέπει να πας στα ακραία.
Φροντιστήρια και Ιδιαίτερα. Δεν είναι οι καλύτερες λύσεις, αλλά κάτι κάνουν γι’ αυτές τις περιπτώσεις.

4.Χαλάρωσε λιγάκι: Εντάξει το διάβασμα δεν θα είναι όλη την ημέρα, οπότε κάνε κάτι ωραίο στον ελεύθερο σου χρόνο. Πήγαινε βόλτες, κάψε το LoL (ή το PS4), βρες καμιά κοπελίτσα, κάνε κάτι. Το άγχος δεν βοηθάει, αν δίνεις εξετάσεις απλώς γράφε. Μη σε νοιάζει για βάση.

Κώστας Φωτιάδης, Β’ Γυμνασίου

visikostasfotiadhis@gmail.com

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *