Μαθητές λυκείου θα εκπαιδευτούν στο CERN!

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Έρευνας Σωματιδιακής Φυσικής (CERN) επέλεξε για το 2021 έξι κράτη (μεταξύ αυτών και την Ελλάδα) για να εκπαιδεύσει μαθητές τους στο πλαίσιο τού προγράμματος HSSIP (High School Students Internship Programme), δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε μαθητές λυκείου να εργαστούν στο περιβάλλον τού διεθνούς ερευνητικού κέντρου, σε εργαστηριακές ασκήσεις δοκιμάζοντας δικές τους προτάσεις και ιδέες.

Η μαθήτρια της Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Δανάη Βασίλογλου και ο μαθητής τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης Ιωάννης Λουμάκης είναι δύο από τους μαθητές που επελέγησαν από το CERN, μαζί με άλλους 6 μαθητές από την Αττική (σε σύνολο 72 υποψηφίων), αφού προτάθηκαν από τους Συλλόγους Διδασκόντων των δύο Σχολείων ως κατάλληλοι λόγω τής άριστης επίδοσής τους στα Μαθηματικά, τη Φυσική και τη Χημεία και του εξαίρετου ήθους τους.

Το πρόγραμμα HSSIP θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 25 Σεπτεμβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις τού CERN στη Γενεύη και έχει σκοπό να ενθαρρύνει την περιέργεια των μαθητών και να τους παρακινήσει να ασχοληθούν μελλοντικά με την έρευνα. Η σημαντική αυτή διάκριση έρχεται ως επιβράβευση των μαθητών και των Αρσακείων Σχολείων, τα οποία, για 2η φορά φέτος, διοργανώνουν για μαθητές θετικού προσανατολισμού, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις φυσικές επιστήμες, το Θερινό Πρόγραμμα GO CERN, σε συνεργασία με τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών τού ΕΜΠ και το CERN. Ο τίτλος τής φετινής θεματικής ενότητας είναι «Η Σύγχρονη Φυσική στην υπηρεσία τού ανθρώπου». Το πρόγραμμα προσφέρεται χωρίς δίδακτρα σε 40 μαθητές που επιλέγονται με κριτήριο τη βαθμολογία τους και την επαρκή γνώση τής Αγγλικής. Την οργάνωση τού θερινού προγράμματος έχει αναλάβει ο Συντονιστής Φυσικών Μαθημάτων τής Φ.Ε. κ. Δημήτρης Κλαυδιανός και επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο καθηγητής ΕΜΠ κ. Ευάγγελος Γαζής.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *