Κατασκεύασε και προγραμμάτισε το δικό σου έξυπνο τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ! | Ηλικίες: 13-18

Ένας νέος κύκλος εργαστηρίων για νέους/ες 13-18 ετών έρχεται από αυτή την Κυριακή 10 Οκτωβρίου και για 8 συνεχόμενες Κυριακές στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Μέσα από ένα διαδραστικό, hands-on πρόγραμμα 8 εργαστηρίων, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να κατασκευάζoυν, να προγραμματίζουν το δικό τους ρομπότ και να το κινούν ελεύθερα στον χώρο. Ακόμη, θα γνωρίσουν και θα εξοικειωθούν με τους τομείς της δημιουργίας και του προγραμματισμού εφαρμογών για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, της αλγοριθμικής σκέψης και της Ρομποτικής. Φυσικά, θα αναπτύξουν και δεξιότητες όπως ομαδική εργασία, συνεργατικότητα, ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, κριτική σκέψη και δημιουργικότητα.

Χρησιμοποιώντας τους ενσωματωμένους αισθητήρες, οι νέοι/ες φίλοι/ες θα δημιουργήσουν μία εφαρμογή για το έξυπνο κινητό τους τηλέφωνο, ώστε να ελέγχουν τις κινήσεις του ρομποτικού τους οχήματος μέσα από την κλίση του κινητού τους.

Τέλος, θα μάθουν πώς μπορούν να το προγραμματίσουν έτσι ώστε να αποφεύγουν τα εμπόδια που βρίσκονται μπροστά τους και ταυτόχρονα να τα παρακάμπτουν, ώστε να αποφύγουν τη σύγκρουση!

Και βέβαια, φεύγοντας θα πάρουν το ρομπότ που έφτιαξαν μαζί τους! Καλέστε μας ΤΩΡΑ στο 2109469641 για κράτηση θέσης.*

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *